Beslenme Dostu Okul Programı:

Avrupa Bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütü’nün “Beslenme Dostu Okul Girişimi” (Nutrition Friendly School İnitiative) platformuna Türkiye, 2010 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak protokolü ile dahil olmuştur. Program, 2013 yılında yayımlanan Uygulama Kılavuzu ile okullarda uygulanmaya başlanmıştır.

Programın amacı

Okul çağındaki çocuklara eğitim sistemi içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam bilinci kazandırılarak çocuk ve yetişkinlerde obezitenin ve bundan kaynaklı metabolik sendromların engellenmesi sureti ile halk sağlığını güvence altına almak.

Programa nasıl dahil olduk

Programa, temizlik ve hijyen ölçütlerinde Beyaz Bayrak ile ödüllendirilmiş okullar başvurabilirler. Başvuran okullardan Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde öngörülen kriterlere uygunluğu saptananlar kabul edilirler. Denetimler süreklidir ve başarılı okullar program içinde tutulurlar.

Programın Uygulanması

Yıllık plan dahilinde okul bünyesinde kurulan ekiplerle kalori hesabına uygun oluşturulmuş örnek menülerle

» Öğrencide temizlik ve hijyen alışkanlıklarını edindirmek
» Öğrencinin bu programın doğal uygulayıcısı olmasını sağlamak unsurları ile program, okul yaşamının ve eğitimin bir parçasıdır.