Eğitim Saatlerimiz

Eğitim saatlerimiz özel günler ve haftalar dışında hafta içi beş gün sabah 8:15 - 15:35 saatleri arasındadır.  Bu saatler dışında çocuklarımız akşam saat 18:00 a kadar nöbetçi öğretmenler eşliğinde okulumuzda kalabilirler.  16:00 – 18:00 saatleri arasında okulda kalan öğrenciler aynı zamanda etüd kapsamında sormak istedikleri sorular ve ödevleri için nöbetçi öğretmenden yardım alabilirler.

Kulüpler

Öğrenciler sosyal etkinlikler kapsamında ilgi duydukları kulüplere üye olurlar. Bu kulüplerde yıl boyunca yapılacak faaliyet ve organizasyonlarda görev alırlar.

Kıyafet uygulamamız

Çocuklarımızın Yıldız Koleji  eşofmanları okul kıyafeti olarak belirlenmiştir. Okul kıyafetlerimiz “Fulas” firmasınca hazırlanmaktadır. Okul ayakkabısı olarak kullanılacak ayakkabının okul ortamına uygun yumuşak lastik tabanlı spor ayakkabı olması tercih edilmelidir. Çocuklarımız gün içindeki aktivitelerde üstlerini kirletebilir. Bu gibi durumlar için okul içinde yedek takım bulundurmak faydalı olacaktır. Bu gibi durumlarda değişen takımın yerine temizinin getirilmesi takip edilmelidir.

Servisler – Ulaşım

Öğrenci taşımacılığı servis hizmeti konusunda uzman servis şirketleri tarafından verilmektedir. Servis araçları 3 yaşını doldurmamış ve araç takip sistemli donanımlı araçlardır. Öğrenci servisi konusunda hizmet içi eğitim almış şoför ve hostesler eşliğinden öğrencilerimizin ulaşımı güven içinde sağlanmaktadır. Belli dönemlerde hizmet içi eğitimler tekrarlanmaktadır. Öğrencilerimiz servislerine okul bahçesinden biner ve iner.

Sağlık – İlkyardım

Öğrencilerimizin fiziksel gelişimleri, Okul Doktorumuzca yapılan periyodik kontrollerle takip edilir. Öğrencinin takip edilmesi gereken hastalığı, özel diyeti, ilaç kullanımı veya bünyesel reaksiyonları varsa, veli okul doktorumuzu bu konuda bilgilendirerek işbirliği sağlar. Okul idaresi tarafından verilen sağlık bilgileri formları veli tarafından doldurularak okul doktoru tarafından takip edilir. Hastalık halinde çocuğun okula gönderilmemesi ve durumunun bildirilmesi gerekmektedir.

Beslenme

Öğrencilerimiz kuşluk, öğle ve ikindi beslenmelerini okulumuz yemekhanesinde yaparlar. Öğle yemekleri okul mutfağında, doktor denetiminde, dengeli beslenmeye uygun bir menü dahilinde, günlük malzeme ile hazırlanır. Öğrenci evden sabah kahvaltısını yapmış olarak çıkmalıdır. Ara beslenmeler öğün niteliğinde olmayıp, öğrencinin öğünler arasındaki süreyi rahat geçirmesi düşünülerek verilmektedir. Aylık yemek listelerimizi  web sitemizden ve YVBS den takip edebilirsiniz. Okulumuz "Beslenme Dostu Okul" statüsündedir ve "Beyaz Bayrak" sahibidir.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerimiz

Öğrencilerin okul yaşantısı içindeki uyumları, psikolojik gelişimleri sınıf öğretmenleri ve danışman rehberi  tarafından bireysel olarak takip edilir. Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması için gözlemler yapılır ve bu konularla ilgili faaliyetler düzenlenir. Öğrencilerin dikkat durumu, öğrenme becerilerinin gelişimi periyodik olarak uygulanan bazı testlerle izlenir. Bu konuda aileye bilgi verilir ve yönlendirme yapılır. Okul öncesi çocuğun eğitiminde ailenin önemli rolü olduğu için, etkili ana-baba olabilme konusunda veliler ile bilgi toplantıları düzenlenir ve grup çalışmaları yapılır. Gerekli görülen durumlarda bireysel görüşmeler ile çocuk ve velilere gereken yönlendirmeler, Rehberlik Servisince yapılır.

Çocuk teslimi

Çocuklarımız anne babası dışında herhangi bir aile yakınına  teslim edilemez.  Aile yakınlarından birisinin çocuğu alması istendiği durumlarda daimi hallerde bu kişinin veli tarafından yazılı onay ve kimlik bilgileri ile idaremize tanıtılması, arızi hallerde ise talimatın veli tarafından önceden telefonla idareye bildirilmesi ve gelen kişinin kimlik bilgilerini vermesi gerekir.

Güvenlik

Okulumuza giriş çıkışlar kontrollü yapılmaktadır. Öğrenci, öğretmen ve personel dışı girişler kimlik kartı bırakılarak alınan misafir kartı ile yapılmaktadır. Öğrenci veli yada yakını dışında üçüncü kişilerin girişine izin verilmemektedir. Okulumuz giriş kapıları ve çevresi 7/24 güvenlik kameraları tarafından izlenmekte ve kaydedilmektedir.

İletişim

Çocuğun gün içinde yaşadığı herhangi bir durum anında öğretmeni tarafından size bildirilecektir (ateş çıkması, düşme, yaralanma...). Öğrencilerimizin eve getirdikleri yazıların (dilekçe, duyuru, bülten, yemek listeleri vb.) takip edilip okunmaları çok önemlidir. Uzun süreli devamsızlıkların yazılı olarak, günlük devamsızlıkların ise telefonla idareye bildirilmesi gerekir.