Tarihçemiz

1964 yılında kurulan Özel Yıldız Koleji, Türkiye’nin en eski ve köklü öğretim kurumları arasında yer almaktadır. Kurumumuz, Anasınıfı, İlköğretim Okulu ve Lise düzeyinde eğitim vermektedir.

Kuruluşundan bu yana, Atatürk ilkeleri doğrultusunda, çağdaş eğitim felsefesi ile topluma, yurduna, ailesine ve kendine yararlı bireyler kazandırmayı hedefleyen Özel Yıldız Koleji’nin ilkeleri, 5 köşeli yıldız biçimindeki amblemiyle sembolize edilmektedir:

Bu ilkeler, "Doğruluk, Çalışkanlık, İlerilik, Kardeşlik ve Güven"dir!

Özel Yıldız Koleji Müzik öğretmeni A.Hulusi KUZUCU tarafından 1963 yılında kurulmuş, 1964-1965 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçmiştir. 1970 yılına kadar şimdiki Lise binasında 1970’ten sonra da şimdiki İlköğretim ve Lise binalarında karma, yatılı-gündüzlü, İlk, Orta, Lise düzeylerinde İngilizce ve Fen destekli "Kolej" statüsünde hizmet vermiştir.

Yatılı uygulaması 1977’de kaldırılmış, İlk ve Orta kısım kontenjanları artırılmıştır. 1986 yılında Anadolu Lisesi bölümü, 1993 yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise (Süper Lise) bölümü hizmete girmiştir. Halen 8 yıllık İlköğretim bölümü, Anadolu Lisesi ve Süper Lise bölümleri ile faaliyetini sürdürmektedir.

Özel Yıldız Koleji, tüm birimleri ile 48 yılda İlkokulundan 1276, Ortaokulundan 2582, 8 yıllık İlköğretim Okulundan 103 Lisesinden de 2362 mezun vermiştir. Bağlı Kuruluşlar : "Özel Yıldız Koleji Okul Aile Birliği" ve "Özel Yıldız Liseliler Mezun ve Mensupları Derneği" dir.

İlk kurucusu A.Hulusi KUZUCU’nun 1989 yılında vefatı üzerine okul kuruculuğunu eşi, Matematik öğretmeni E.Nafia KUZUCU üstlenmiş ve halen yürütmektedir.

A.Hulusi KUZUCU ve E.Nafia KUZUCU’nun çocukları Ahmet KUZUCU 1992-1998 yılları arasında, Gülnur ATAY 1998 ‘den beri Okul Genel Müdürlüğünü üstlenmiştir.