Ben okula servis ile geliyorum. Bazı arkadaşlarımı annesi veya babası getiriyor.  Geç kalmamamız lazım! Öğretmenimiz “ Saat sekizi yirmi geçe ders başlıyor!” diyor.

Sabahları kahvaltı saatine kadar odamdaymışım gibi oynuyorum, resim çiziyorum, oyun hamurlarından şekiller yapıyorum. Sınıfımda her şey o kadar güzel ki!

En çok öğretmenlerimle konuşmayı seviyorum. Bir öğretmenimle İngilizce konuşuyorum diğeriyle Türkçe. İngilizce öğretmenim her gün ne kadar çok şey öğrendiğime şaşırıyor.

Öğretmenlerimiz “Saat on oldu.”, “Beslenme zamanı” deyince önce hep beraber ellerimizi yıkıyoruz, sonrada kahvaltımızı yapıyoruz. Kahvaltıdan sonra sınıfımızı toplarız ve sandalyelerimizi daire şeklinde yerleştiririz.

Öğretmenlerimiz bize soru sorar, sohbet ederiz, birbirimizi dinleriz. Yeni kavramlar ve sözcükler öğreniriz, sonra başka etkinliklere geçeriz. Kimi zaman şarkı söyleriz, kimi zaman dikkat çalışması yaparız, kimi zaman grup çalışması yaparız. Bütün çalışmaları biz hem İngilizce hem Türkçe yaparız.

Öğle yemeğimizi saat on ikide yeriz. Biz yemeğimizi tek başımıza yeriz. Aslında bir sürü işimizi tek başımıza yaparız. Ellerimizi tek başımıza yıkarız, tek başımıza soyunup giyiniriz, sınıfımızı hep beraber toplar, bizi eğiten ve geliştiren yeni oyunları hep beraber oynarız.  Okulda hem tek başıma ne kadar çok şey yapabildiğimi görüyorum hem de arkadaşlarımla iyi bir takım oluşturuyorum.
Yemekten sonra ya bahçeye çıkarız ya da kitap okuyarak dinleniriz. Ben en çok bahçeye çıkmayı seviyorum ama dinlenirken İngilizce kitapları okumaktan da mutlu oluyorum.  Sınıfa döndüğümüzde öğretmenlerimizle etkinlikler yapıyoruz.  Drama yapıyoruz, şarkı söylüyoruz, boyama ve yapıştırma yapıyoruz, yeni kavramlar , sayılar ve şekiller öğreniyoruz. Bazı zamanlarda belgesel seyrediyoruz. Bazıları gerçekten çok ilginç. Dedim ya her gün değişik bir şey var.

Bizim okulda her hafta müzik, resim ve beden eğitimi dersi de var. Müzik dersini neden çok seviyorum biliyor musunuz? Çünkü biz müzik dersinde sadece şarkı söylemeyiz, aynı zamanda müzik aleti çalarız, arkadaşlarımızla dans ederiz, hayal kurarız, bazen de kendi müziğimizi besteleriz.

En iyi arkadaşımın en sevdiği ders beden eğitimi.  Bizim kocaman bir spor salonumuz var. Orada koşarız, dans ederiz, dengede durmaya çalışırız, toplarla oynarız, tırmanırız. Her spor dersinden sonra kendimi çok güçlü hissediyorum.

Başka bir arkadaşımın da en sevdiği ders resim. Oda en çok boyaları karıştırmayı ve kille oynayıp şekiller yapmayı seviyormuş.
Öğleden sonra eve gitmeden önce ikindi kahvaltımızı ediyoruz. Doğrusu o kadar şey yaptıktan sonra bayağı acıkmış oluyorum. Kahvaltımız bittikten sonra paltomuzu giyeriz ve öğretmenlerimizle beraber servise gideriz.