Özel Yıldız Koleji bir aile kuruluşudur. Aile fertlerinin hepsi eğitim alanında uzmanlaşmış kişilerdir. Kurum, mülkiyeti aile fertlerine ait binalarda faaliyet göstermektedir. Öğretmen, idareci ve diğer personelde süreklilik sağlanmış, kurumun iki müdür, üç müdür yardımcısı, beş öğretmen ve beş müstahdemi kurumdan emekli olmuşlardır.

Ücretler ve yatırımlar kurum tarihi boyunca lükse kaçmayan, işlevselliği ön planda tutan, çalışma ve liyakati değerlendiren nitelikte olmuştur. Kurumun SSK, Maliye ve üçüncü şahıslara borcu yoktur. Kredi kullanmamakta, yatırımlarını kendi öz kaynaklarından yapmaktadır. Kurum geliri başka alanlarda, riskli yatırımlarda kullanmamaktadır. Başka iştigal alanı yoktur, şubesi veya başka kurumlarla herhangi bir ilişkisi yoktur.

Personel ücretlerinin ve çalışanların çeşitli hak edişlerinin gecikmesiz ödenmesi kurulduğundan beri temel ilkelerinden biridir. Personel ve maliye ile ilgili konularda yürürlükteki mevzuata son derece titiz biçimde uymaktadır. Personel ilişkilerinde hiçbir zaman sözleşme bozan taraf olmamış, Bölge Çalışma Müdürlüğü denetimlerinde her zaman olumlu tespitlerde bulunulmuştur. Kurumda eğitim ilkelerinden taviz verilmemektedir. Kuruluş ilkeleri doğrultusunda kâr amacı gütmemekte, "başarı bursları" ile öğrencilerine, çeşitli sosyal yardımlaşma uygulamaları ile velilerine destek olmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı denetimlerinde, eğitim ve yönetim konularında her zaman "başarılı" bulunmuş bir kurumdur.