Eğitim programına uygun olarak Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizin tümü Okul mutfağından, Lise öğrencilerimiz okul mutfağı veya Okul kantininden beslenirler.
Öğle yemeği, özenle seçilmiş malzeme ile günlük olarak kadrolu şef aşçı ve mutfak personelince hijyenik koşullarda hazırlanır, servis edilir.

Okulumuz temiz ve hijyenik okullara verilen "Beyaz Bayrak" sahibidir ve aynı zamanda "Beslenme Dostu Okul" kategorisindedir.

Menüler, büyüme ve gelişme çağı çocuklarının ihtiyacına uygun karbonhidrat, protein vitamin ve mineral dengesi içinde her çeşit gıda ile beslenme esasına göre düzenlenir.

Günlük beslenmelerde kullanılan tüm gıdalar günlük taze alınır, dondurucuda bekletilmez alınan malzeme gününde kullanılır ertesi güne aynı malzeme kullanılmaz. Mevsimine göre seçilen gıdalardan oluşturulmuş dengeli beslenmeye uygun menülerde kalori hesabı içinde bulunulan mevsime ve öğrencilerin yaptıkları aktivitelere göre belirlenir. Politikamız gereği hiçbir yemek firması ya da bilinmeyen, denenmemiş malzeme mutfağımıza giremez.

Öğrencinin okula kahvaltı etmiş olarak gönderilmesi esastır.

Anasınıfında hafif destekleyici kahvaltı ile ikindi ara beslenmesi İlkokul sınıflarında kuşluk ara öğünü okul mutfağından karşılanır.

Bu öğünler, öğrencinin enerji sarfını karşılayacak ancak ana öğün olan öğle yemeğine iştahını koruyacak niteliktedir.

Okulumuzda yemekler sınıf masalarına servis edilir, öğretmenler eşliğinde yenir. Bu sırada beslenme eğitimi verilir.

İlkokulda yemek öncesi el yıkama, yemek sonrası el yıkama ve diş fırçalama alışkanlıklarının edindirilmesine önem verilir.

Ders yılında 3 kez öğrencinin boy ve kilo ölçümü yapılarak gerekli halde veli ile işbirliğine gidilir.

Beslenme Dostu Okul Programı:
Avrupa Bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütü’nün “Beslenme Dostu Okul Girişimi” (Nutrition Friendly School İnitiative) platformuna Türkiye, 2010 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak protokolü ile dahil olmuştur. Program, 2013 yılında yayımlanan Uygulama Kılavuzu ile okullarda uygulanmaya başlanmıştır.

Programın amacı

Okul çağındaki çocuklara eğitim sistemi içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam bilinci kazandırılarak çocuk ve yetişkinlerde obezitenin ve bundan kaynaklı metabolik sendromların engellenmesi sureti ile halk sağlığını güvence altına almak.
Programa nasıl dahil olduk
Programa, temizlik ve hijyen ölçütlerinde Beyaz Bayrak ile ödüllendirilmiş okullar başvurabilirler. Başvuran okullardan Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde öngörülen kriterlere uygunluğu saptananlar kabul edilirler. Denetimler süreklidir ve başarılı okullar program içinde tutulurlar.

Programın Uygulanması

Yıllık plan dahilinde okul bünyesinde kurulan ekiplerle kalori hesabına uygun oluşturulmuş örnek menülerle
» Öğrencide temizlik ve hijyen alışkanlıklarını edindirmek
» Öğrencinin bu programın doğal uygulayıcısı olmasını sağlamak unsurları ile program, okul yaşamının ve eğitimin bir parçasıdır.