Çizim yapmak erken çocukluk döneminde tıpkı konuşmak gibi doğal bir iletişim aracıdır. Bu yaştaki çocuklar imkan bulduklarında bolca resim yaparlar. Ana sınıfı görsel sanatlar programının temel amacı bu süreçte gerekli el becerilerini geliştirmek, farklı malzemeleri deneyimlemelerini, iki ve üç boyutlu çalışmalarla farklı konular üzerinde durmalarını sağlamaktır.
Programda ince kas becerilerini geliştirmek amacıyla kolaj, baskı, çizim, resim ve yoğurma malzemeleri ile çalışmalara yer verilmiştir. Kukla ve maske çalışmaları ile hem öğrencilere farklı kültürlerin el sanatlarının tanıtılması hem de üç boyutlu düşünme becerisi kazandırmak hedeflenmiştir. Bu çalışmaların öncesinde görsel örnekler projeksiyondan gösterilerek, basit tartışma soruları ile incelenir. Çizgi, şekil, renk, doku gibi temel tasarım elemanlarına dikkat çekilir.
Görsel sanatlar dersi gruplar halinde oturup, sanat malzemelerini ortak kullandıkları sanat atölyesinde yapılır. Yapılan çalışmalar sergilenmek üzere sanat odasında depolanır. Öğrencilerimiz yıl sonu sergisinde çalışmalarını velileri ve arkadaşları ile paylaşmanın keyfini yaşarlar.

Çocuğunuzun sanat eğitimine destek olmak için:
»  Ona sanat çalışmaları yapmak için gerekli malzemeleri, rahatça kirletebilecekleri bir alanı ve özgürce kullanacakları zamanı verebilirsiniz
»  Onunla birlikte resim yapabilir, kendi resimlerimizi eleştirebilir ve geliştirebilirsiniz
»  Neleri, neden çizmeyi sevdiğini, nasıl çizdiğini, okulda neler öğrendiğini, hangi malzemeleri neden tercih ettiğini sorabilir, onu yaratım süreci üzerine düşünmeye itebilirsiniz
»  Birlikte sanat galerilerini ve müzeleri gezebilir, kendi beğenilerinizden bahsederken onunkileri sorabilirsiniz
»  Sanatla ilgili internet sitelerini, kitapları birlikte inceleyebilir, görsel zevkler geliştirmesine destek olabilirsiniz
»  Yaptığı çalışmaların tamamlanmış olanlarını evinizin değerli köşelerine asabilir çalışmalarına değer verdiğimizi hissettirebilirsiniz
»  Renk uyumu, kıyafet seçimi, oda dekorasyonu gibi konularda fikirlerini sorarak estetik bakış açısı kazanmalarını sağlayabilirsiniz