Eko Okullar Projesi

Özel Yıldız Koleji olarak öğrencilerimize daha iyi çevre bilinci ve sürdürülebilir çevre eğitimi verme amacımız doğrultusunda 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Eko-Okullar programını okul genelimizde uygulamaya başladık.;

Eko-Okullar uluslararası nitelikte olup dünya üzerinde 52 ülkede 7000 den fazla okulda uygulanan bir çevre bilinci ve sorumluluğu projesidir. Proje, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) koordinasyonunda, Turçev (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından yürütülmektedir. Projede öğrenciler, hem çevresel konularda bilgi edinirler hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.
Eko-Okullar program dâhilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimleriyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü verilir.  Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Ödülün geçerlilik süresi 2 yıldır bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekir. Eko-Okullar uzun verimli bir programdır.

PROGRAMIN FAYDALARI

Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır.

- Doğal kaynakları koruma bilinci gelişir.

Okulumuzda bu etkinlikler gönüllü öğrencilerimizin ve öğretmenlerinin oluşturduğu Eko tim ve Eko komite tarafından planlanır ve uygulanır. Öğrencilerimiz okul genelinde yaptıkları çalışmalar ile çevre sorunlarına çözüm aramakta ve bilinçlendirme çalışmaları yapmaktadırlar. 2011-2013 Eğitim Öğretim yılları proje kapsamında oluşturulan eylem planı ile "Geri dönüşüm ve Atık" konusu ile ilgili çalışmalar yürütülmüş ve sonucunda "YEŞİL BAYRAK" almaya hak kazanılmıştır.

2015-2017 yılları arasındaki konumuz "BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK" olup konu le ilgili çalışmaları web sayfamız ve YVBS üzerinden takip edebilirsiniz.