Yıldız Koleji olarak Fen Bilimleri dersinin yaparak yaşayarak öğrenilmesi ve bu alışkanlığın küçük yaşlarda edinilmesi amaçlı İlkokul 1. Sınıftan itibaren öğrencilerimize Fen Bilimleri Uygulamaları dersi olarak dönüşümlü bir programla laboratuvarda gerçekleşen dersler vermekteyiz. Bu derslerde öğrencilerimize Fen Bilimleri dersinin eğlenceli, zevkli hallerini yaşatarak aynı zaman da günlük hayatta fen bilimlerinin varlığını göstermek öğrencilerimizin fen bilimleri açısından soyut kalan konulara düşünme analiz etme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktayız.

Bu amaç doğrultusunda 1., 2. ve 3. Sınıflarımıza iki hafta da  bir olarak uyguladığımız derslerimizi 4. Sınıfımızda her hafta uygulamaktayız. Öğrencilerimiz bu derslerde laboratuvar malzemelerini tanıyor ve nasıl kullanacaklarını öğreniyorlar. Bunun yanı sıra yaptıkları deneylerle yaparak yaşayarak öğreniyorlar.

İlkokul 1., 2., 3. Sınıf öğrencilerimizle ;
» Günlük hayatta kullandıkları kütle kavramlarını öğrenmeleri amaçlı eşit kollu terazi ile kütle ölçümleri
» Günlük hayatta sürekli gördükleri yaprağın nasıl bir yapıdan oluştuğunu öğrenmeleri amaçlı yaprak kesiti mikroskop incelemeleri
» Kendi hücre yapılarını öğrenmeleri amaçlı ağız içi epitel doku hücresinin mikroskopla incelenmesi
» Sesin oluşumunun nasıl olduğunu kavramaları amaçlı ses deneyleri
» Laboratuvarımızda bulunan elektik deney seti ile devre elemanlarını tanınması ve elektrik devreleri kurulması gibi çeşitli ilgi çekici ve sınıf hayat bilgisi müfredatına paralel çalışmalar yapılır.
4. sınıf öğrencilerimizle her hafta olan derslerimizde müfredat konularına uygun olarak  Fen Bilimleri dersinde öğrendikleri konuları pekiştirmek amaçlı deneyler yapılır. Bunlardan bazıları;