Günümüzde uluslararası iletişim dili olan İngilizce konuşmak, anlamak ve bu dilde iletişim kurabilmek bir gerekliliktir.

Ancak, İngilizce öğrenmek geliştirilmesi gereken bir beceridir ve klasik eğitim yöntemleri yeterince etkili olamamaktadır. Bu nedenle, bu eğitimi okul dışında ve ev ortamında da sürdürme arayışları doğmuştur. Bu kapsamda, bilgisayarların yaygınlaşması, internet`in artık hayatımızın bir parçası olması ve yeni teknolojilerin yardımı ile uzaktan eğitim çözümleri gelişmiş ve İngilizce eğitiminde yeni olanaklar doğmuştur.

Özel Yıldız Kolejinde uygulanan DynEd International programı, eğitim alanında Oxford University Press, Longmann, BBC ve Stanford University ile Apple, IBM, Sony gibi teknoloji firmalarının katkılarıyla pek çok eğitimci, bilgisayar programcısı, sanatçı ve nöroloji uzmanından oluşan büyük bir ekibin tasarımıdır ve DynEd, dünyadaki ilk ve etkin çoklu dil eğitim programıdır. DynEd İngilizce dilini hafızaya yerleştirerek “anlama” becerisinden dilde akıcılığa geçmeyi hedefler.

Bu programı uygulayan öğrencilerimize ilk olarak bir Yerleştirme Sınavı     ( Placement Test) uygulanmaktadır. Bu sınav başlangıç düzeyi sorularla başlayıp, verilen yanıtlara göre soruları zorlaştırmakta ve öğrencinin sorulara cevap veremeyeceği düzeye gelmesi ile sonucu belirlemektedir. Sınav sonucunda öğrencinin düzeyine uygun DynEd eğitim yazılımları ve bu yazılımlara hangi düzeyden başlayacağı belirlenmektedir. Bu program sayesinde öğretmenlerimiz öğrencilerimizin çalışma ve davranışlarını adım adım izleyebilmekte ve öğrencilerimizin başarılarını arttırmak için öğrencilerimizi kontrol edip yönlendirebilmektedirler. Öğrencilerin birey ve sınıf olarak yaptıkları çalışmalar hakkında rakamsal tablolar ve yazılı raporların otomatik olarak hazırlanabilmekte. Öğrenci gelişimi, öğretmen ,veli ve öğrenci tarafından kolaylıkla takip edilebilmektedir.